Кратка биография на Алисън Ашли Арм

Алисън Ашли Арм е американска актриса родена на 25.04.1996г. в Глендъл, Калифорния. Арм прави първата си голяма роля през 2002 в телевизионния сериал „Strong Medicine. Прави филмовият си дебют през 2004 в „Еulogy“. Също така е участвала в над 40 реклами, а от Февруари 2009 игае Зора в поредицата на Дисни „Съни на алеята на славата“ (естествено 😀 ).

След като родителите на малката Алисън забелязват колко харесва сцената в няколко детски представления, решават да я запишат на уроци по актьорство. Тогавашната й учителка Лин Маркс вижда голям талант в момиченцето и предлага да й стане мениджър. Маркс завежда Алисън в „Група за млади таланти“, където я приемат на 4 годишна възраст.

Първата си роля Арм играе в реклама на сладкиша „Баунти“, която в крайна сметка не е излъчена. Въпреки това всичките й следващи реклами са успешни и през 2002 получава ролята на Уенди Уитърс в драмата „Strong Medicine“. Участва в няколко епизода на „Приятели“, „10-8: Officers of Duty“, „Miracles“, „Judging Amy“. Алисън има и малко роли във филми като „Мъжът в къщата“ и „Кралете на Калифорния“, където си партнира с Ашли Грийн (играе Алис в Здрач сагата). През 2009 Арм става световно известна с ролята си на Зора Ланкастър в комедийното сериалче на Дисни „Съни на алеята на славата“.

За интервю с „People“ Алисън Ашли Арм казва, че гледа редовно Джим Кери и Крис Фарлей в комедийното шоу на Америка „Saturday Night Live“ (SNL). „Всеки път когато играя Зора се замислям: „Какво ли би направил Джим Кери точно в тази сцена?“ Той наистина ме вдъхновява“.

Превод: meredjt

Advertisements

About meredjt

Какво да ви кажа, влюбена съм в Хари Потър, но има прекаленооо много сайтове за него, а понеже не намерих нищо интересно за Съни, реших аз да ги направя!
Публикувано на Герои. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s