Аз и ти

Автор: meredjt

Уточнение: Героите и историята принадлежат на Дисни. Настоящият разказ е само фен-материал с некомерсиална цел.

Бележка на автора: Това е фенфикшън – фен разказ, изграден върху съществуващи герои, книга или филм. Правата принадлежат изцяло на http://www.sonnyandchad.wordpress.com и нямате право да го разпространявате без изричното разрешение на някой от администраторите.

Действието се развива след епизод 17 от първи сезон „Познай кой ще бъде гост-звезда”. Не следвам основната сюжетна линия на сериала за случилото се след това, но може и да преразкажа някои части. Разказвам от неутрална гледна точка и съм използвала за основа песента „You and me”, качена преди време в блога в категорията „ Съни и Чад”.

Посвещавам този ФФ на сестра си Катя, на целия 9Б клас (бъдещ 10Б), на Венци, Деси и Ади, на един специален господин, на приятелите ми от Daily Potter и twifun (mо-специално на Алекс, Мишо, Рали, Креми, Бони, Илияна), с цялата си любов и благодарност за всички незабравими мигове заедно. Дори да са били само в скайп. 😀

Глава първа – „Как да те изкарам оттам?”

Чад гледаше невярващо как Съни скочи вбесено от стола си, взе мелбата пред нея и я изля на главата му. Той, Чад Дилън Купър, се беше извинил, може би за първи път в живота си на някого, а тя смееше да му изсипва сладолед на главата. Край, чашата преля. Хвана горчицата пред Грейди и започна да я изтисква върху Съни, която се разпищя и се опита да се предпази, като напразно вдигна ръце.

– Как смееш! Спри веднага, кретен такъв! – изкрещя вбесено.
– Защо ме заля със сладолед?! – попита той.
– Защото обърна обяда си върху мен, идиот!
– Казах, че съжалявам
– Намери някой, който да ти повярва!
– И без това ужасната ти жълта рокля изглежда по-добре така! – изсъска Чад. Но ако трябваше да е искрен със себе си, роклята всъщност й стоеше много добре.
– Не съм ти искала мнението!

Актьорите от „Оттук – оттам” и „Водопадите на Макензи” също се изправиха едни срещу други, подвиквайки си ядно обиди. Когато паят метнат от Съни не улучи Чад, а Пенелопи, двете предавания също започнаха бой с храната. Хората се разбягаха подплашено, а готвачката се разпищя ужасено и изтича да повика господин Кондор.

Чад осъзна, че горчицата му е на свършване, зъхвърли шишето и побягна. Съни хукна след него, настигна го при вратата, метна се върху му и го събори на земята. Двамата загребваха храна от пода и я размазваха върху другия, като се бореха за надмощие кой да е отгоре, въргаляйки се по пода.

Господин Кондор влезе като хала, дърпайки за ръката Дакота.

– Какво става тук? – ревна мощно и успя да надвика врявата, а всички замръзнаха ужасено. Но не съвсем – Чад и Съни, глухи за всичко останало продължаваха да се въргалят по земята в опит да си го върнат на другия.

Грейди и Нико побързаха да измъкнат Съни от хватката на Чад, който тъкмо беше успял да я обърне, други двама от „Водопадите” хванаха Чад и го затеглиха по-надалеч, а той се съпротивляваше всячески, вбесен че Съни пак се е измъкнала.

– Обяснете ми веднага какво се е случило. – заповяда собственикът на студиото, а двата каста започнаха да се надвикват едни през други – МЛЪК! Вие двамата – посочи той Съни и Чад – Говорете.
– Господин Кондор, аз и приятелите ми обядвахме кротко, когато Чад мина покрай нас и най-безцеремонно изсипа обяда си върху мен – започна задъхано Съни
– Спънах се – прекъсна я нетърпеливо Чад – И ти се ИЗВИНИХ.
– Е, аз пък не ти вярвам!
– О, ако искаш, никой не те кара. Омръзна ми от теб, никога не забелязваш, когато съм мил – Чад млъкна ужасено. Защо изобщо беше казал последното?

Съни също онемя и господин Кондор се възползва от възцарилата се тишина.

– Значи вие двамата сте започнали разправията, така ли? – всички кимнаха, а двата каста отново се опитаха да защитят своя човек, но Кондор ги прекъсна – Трябва да си понесете последствията. Вечните ви караници и скандали говорят лошо за студиото и ако не взема мерки скоро и медиите ще научат за това. Ще ви науча да работите в екип веднъж завинаги. Ако помиря водачите и предаванията ще се сдобрят.

– Моля?! Съни не е водачка на „Оттук-оттам”! Аз съм центърът на предаването – проплака Тони.
– Татенцеее – започна Дакота – не наказвай Чад, Съни е лошатааа.
– Тихо, ангелче – Зора се опита да възрази, но Тони побърза да й запуши устата – Не разбираш, това е между възрастни.

Дакота тропна с крак, изрита баща си („АУЧ”) и излезе от стола.

– Съни, Чад – ще миете чинии в кухнята за наказание. И ще го правите ЗАЕДНО. Трябва да поговоря с Дакота за настъпването… отново. И да й се извиня. – обяви той и си тръгна
– О, направо велико! Сега заради кретен като теб, Купър, трябва да мия чинии, вместо да репетирам с приятелите си и Тони.
– О, не! Това нямаше да се случи, ако не беше толкова докачлива, Монро! – не й остана длъжен Чад.

Двамата тръгнаха заплашително един към друг, но колегите им побързаха отново да ги хванат и да ги разделят.

– Пуснете ме да го убия – крещеше Съни, докато я изнасяха от стола.
– Ела да те видя как ще се опиташ! – подвикна след тях Чад.

Половин час по-късно, Чад вървеше към кухнята, вече много по-спокоен. Тормозеше се от факта, че беше казал колко е мил покрай Съни. Защо го направи? Какво значение имаше, ако Съни забелязваше? А и той не беше толкова мил – още от запознанството им побърза да й вземе сладоледа, после я раздели с приятелите й, опита се да използва интервюто й и я злепостави за собствена изгода, провали срещата й с Джеймс и й се разсърди, задето беше целунала Хейдън. И какво от това, нали ревнуваше, всеки на негово място би постъпил така… Един момент – ревнуваше ли? Не, невъзможно. Той обичаше само себе си, няма да как Чад Дилън Купър да ревнува от обикновено момиче като Съни? Съни не е обикновена, прошепна един гласец в главата му. Тя е сладка и умна, и добра, и услужлива, и неегоистична, и… с други думи всичко, което аз не съм. Тоест не мога да я харесвам, камо ли да се опитвам да й се харесам. Въпреки че осъзнаваше този факт, момчето крачеше бодро към кухнята. Знаеше, че скоро ще види Съни. Глупава усмивка се появи на лицето му.

Съни, тръгнала в същата посока, но по друг път, прехвърляше из главата си спомени как Чад проваля срещата й, помага й да разделят Битерман и Маршал, появява се на сцената, маскиран като Ерик, само за да не се изложи, крещи й, задето е целунала друг, казва й че я харесва и че чака с нетърпение да работят заедно, смята косата й за хубава, нахълтва в дома й, защото е решил, че е тя е в опасност… Всички тези неща бяха примери, че той наистина е бил мил. Доказателства, че може би не е изсипал нарочно обяда си върху нея. И тази мисъл не й излизаше от ума.

В този момент двамата си мислеха едно и също Как да те изкарам оттам, не те искам в главата си.

Advertisements

About meredjt

Какво да ви кажа, влюбена съм в Хари Потър, но има прекаленооо много сайтове за него, а понеже не намерих нищо интересно за Съни, реших аз да ги направя!
Публикувано на Фенфикшъни. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s