Чад – самовлюбен идиот или влюбен глупак?

Първият образ от „Съни на алеята на славата”, който ме впечатли, беше този на Чад. И не защото има красиви сини очи, хубава коса или изобщо цялата му визия, която кара фенките да лудват по него. Фактът, че се държеше като пълен кретен не създаде добро мнение в мен. Второто голямо впечатление – запознанството му със Съни – веселото, усмихнато и мило момиче от малък град. Пълни противоположности, които се нахвърлиха един на друг още от самото начало. Мисълта, която премина през главата ми, беше: „Двамата или ще се избият, или ще са заедно.” По-късно се промени на: „Двамата и ще са заедно, и ще се избият”.
Да, но как така изобщо ми хрумна да са заедно? Все пак поведението на Чад беше доста дразнещо и една голяма пречка за това „ще са заедно”. Въпросът е там, че той започна да се променя откакто се запозна със Съни. Но това не става толкова лесно. Затова ще карам подред.
Чад се прояви като надут, егоист и загубеняк още от самото начало. Носеше качествата на типичната „дива”, както ги наричат в САЩ. Все едно Тони в мъжки вариант. Не звучи приятно. Отмъкна сладоледа на Съни, изигра я, покрещяха си малко (всъщност не беше никак малко), състезаваха се и този път Съни го изигра – и това само в един епизод. Нататък следваше поредица от караници, противоречия, номера и изобщо двамата създадоха трета световна война в студио „Кондор”. И така докато се усетят, Чад започна да става мил, чувствителен и отзивчив между лошите си качества, които се проявяваха все по-малко. Спря да се възхищава само на себе си и забеляза – познайте кого – Съни. Не трябваше ли звезда като него да си хареса някоя като Тони или Портлийн? Очевидно не. Неговата противоположност засенчваше гордите актриси. И колкото и да не искаше да си признае, той много искаше да я впечатли.
Възникна един проблем – тя не беше повърхностна като „дивите” и не ставаше само с вродения му чар, както при останалите. Затова започна да се променя, в началото без дори да го осъзнава, а после и съвсем целенасочено. Първият признак беше поканата му Съни да стане главна героиня във „Водопада Макензи”. Подсъзнателно той желаеше тя да е около него. После я примами на „Водопадите”, за да може „Оттук-оттам” да не са толкова добри. Или поне това му беше оправданието, а всъщност (отново без да го осъзнава) я искаше близо до себе си.
По-късно Чад пак се показа като самовлюбен идиот, когато използва интервюто на Съни за седмичната тийн телевизия и я направи да прилича на „дива”, докато той минаваше за много мил и чувствителен. Да, но да не забравяме, че в същия този епизод той каза „Можем да излезем някой път”. Неуверена реплика на човек, който се бои от отказ, но не му се чака повече.
Държа се като гадняр, когато скъса с близначките, а пет минути по-късно каза на Съни, че ще я води на “Lookout Mountin”, за да разделят Маршал и Битерман. Ревнува я от Джеймс и гаджето на Тони, беше до нея, когато си мислеше, че Гаси е умрял, прегърна я в „The legend of Candy Face” и още куп неща. Смятам да разгледам подробно седем случая.
В “Писма от фенове”, Съни щеше да се изложи ужасно. Чад си беше лепнал етикета „Не ми пука”, но когато момичето каза „Не мога да повярвам. Ти си невъзможен . Мислех, че ме разбираш.” на лицето му се появи доста объркана физиономия. И след няколко минути беше на сцената, маскиран като Ерик. И въпреки че отново устата му изричаше „Не ми пука”, действията му бяха достатъчно красноречиви. Освен това, вживял се в образа на Ерик: „Аз съм най-големият ти фен. Аплодирайте Съни.”
„Sonny with a chance of dating” е един от любимите ми епизоди. Знаете, фалшивата среща, която двамата ни любимци си устроиха, за да дразнят Джеймс. Да, обаче се оказа, че толкова близки започват и да споделят неща като: „Това е хубаво. Теоретично” и „Ние… Добра двойка сме. Хипотетично”. А малко по-късно Чад също призна „Хубава целувка” – за наше съжаление несъстояла се, макар че Чад се беше заблудил. Често виждаме, чуваме и усещаме това, което ни се иска да е истина.
Когато Тони имаше среща с Хейдън в дома на Съни и се случи един инцидент с телефона й и миялната машина, Чад, решил че Съни е в беда, отмени масажа си и веднага се появи в дома й, разбивайки вратата. Много мило.
Чад беше гост-звезда в „Оттук-оттам” и предупреди Съни, че ще се влюби в него. Накрая взе, че се издаде като каза: „Нали знаеш, че след края на скеча, ние ще сме влюбени”. Последва поредния спор: „Ние?”, „Казах „ти”, „Напротив каза ние”, „Не съм”, „Да, си”, „Добре хубаво! Но ако искаш да знаеш използвам „ние” като твой прякор за „теб” (само да добавя, че това е едно доста объркано обяснение, за хладнокръвен човек, който е уверен в твърдението си) Ние доволни ли сме?”. За тях важи поговорката „Които много се карат, много се обичат”.
Финалът на първи сезон – велико, велико, велико. Жалко, че не разбрахме какво си признават. Важното е, че Чад бързо скочи от неговата „прочетена” книга на идеята, че със Съни може би имат чувства един към друг. Браво на него!
Втори сезон – falling for the falls – няма какво да говоря, епизодът си казва всичко. Този път изобщо не мислеше първо за себе си. На Чад не му мина през ума, че Съни му говори за „Водопадите”. Не, той смяташе, че става дума за тях двамата. И я покани на среща, после сгафи (тук и Съни има вина), но й се извини и накрая малко пак се сдърпаха. Във втора част отидоха на среща (пълен провал), Чад пак се издъни и отново се извини (той висеше на въже под прозореца й и надмина себе си като написа на един билборд „Чад е глупчо. За Съни”. Как да не му прости?) и си направиха „втора” първа среща.
И накрая – „Sonny with a secret” – подкрепяше я безусловно, докато не се усъмни, че тя го е издала за късметчетата от бисквитките. Въпреки това, най-бързо от преди, той почти веднага съжали – плака доста от мъка, че я е оставил да си отиде, после летя с личния си самолет след нея и се приземи с парашута на Грейди (на който се бяха закачили Грейди, Нико и Зора) само за да й се извини. Както каза Съни никой никога не е правил нещо такова за нея и няма как да не се сдобрят. В същия епизод имаше и доста прегръдки.
Какво излезе като резултат от малкото ми проучване – че фразата „С какъвто се събереш, такъв ще станеш” е напълно вярна. Когато ми представиха образа на Чад, той беше един самовлюбен идиот. А сега, една година след запознанството му със Съни, се е превърнал във… влюбен глупак!

Advertisements

About meredjt

Какво да ви кажа, влюбена съм в Хари Потър, но има прекаленооо много сайтове за него, а понеже не намерих нищо интересно за Съни, реших аз да ги направя!
Публикувано на Направено от феновете. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s