Кратка биография на Алисън Ашли Арм

Алисън Ашли Арм е американска актриса родена на 25.04.1996г. в Глендъл, Калифорния. Арм прави първата си голяма роля през 2002 в телевизионния сериал „Strong Medicine. Прави филмовият си дебют през 2004 в „Еulogy“. Също така е участвала в над 40 реклами, а от Февруари 2009 игае Зора в поредицата на Дисни „Съни на алеята на славата“ (естествено :D ).

След като родителите на малката Алисън забелязват колко харесва сцената в няколко детски представления, решават да я запишат на уроци по актьорство. Тогавашната й учителка Лин Маркс вижда голям талант в момиченцето и предлага да й стане мениджър. Маркс завежда Алисън в „Група за млади таланти“, където я приемат на 4 годишна възраст.

Първата си роля Арм играе в реклама на сладкиша „Баунти“, която в крайна сметка не е излъчена. Въпреки това всичките й следващи реклами са успешни и през 2002 получава ролята на Уенди Уитърс в драмата „Strong Medicine“. Участва в няколко епизода на „Приятели“, „10-8: Officers of Duty“, „Miracles“, „Judging Amy“. Алисън има и малко роли във филми като „Мъжът в къщата“ и „Кралете на Калифорния“, където си партнира с Ашли Грийн (играе Алис в Здрач сагата). През 2009 Арм става световно известна с ролята си на Зора Ланкастър в комедийното сериалче на Дисни „Съни на алеята на славата“.

За интервю с „People“ Алисън Ашли Арм казва, че гледа редовно Джим Кери и Крис Фарлей в комедийното шоу на Америка „Saturday Night Live“ (SNL). „Всеки път когато играя Зора се замислям: „Какво ли би направил Джим Кери точно в тази сцена?“ Той наистина ме вдъхновява“.

Превод: meredjt

About these ads

About meredjt

Какво да ви кажа, влюбена съм в Хари Потър, но има прекаленооо много сайтове за него, а понеже не намерих нищо интересно за Съни, реших аз да ги направя!
This entry was posted in Герои. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s